Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
marchew 4-5 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
cukier do smaku
olej 3-5 łyżek
mąka 7-8 łyżek
woda 1/2 szkl
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i warzywa, solimy i dusimy , w razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dusimy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Rybę obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

W naczyniu układamy porcję warzyw, rybę, warzywa, rybę i na sam koniec warzywa.

Potrawę podajemy na ciepło lub zimno.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 31.03.2014 22:18
rybka super
Cranberry 31.03.2014 22:05
fajna rybka
Milka100 31.03.2014 21:33
smaczna rybka moja ulubiona
Zdzisław 31.03.2014 16:18
bardzo lubię po grecku
Sylwia26 31.03.2014 16:10
Moje ulubione danie. Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak