Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • marchew

    4-5 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • cukier

    do smaku
  • olej

    3-5 łyżek
  • mąka

    7-8 łyżek
  • woda

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i warzywa, solimy i dusimy , w razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dusimy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Rybę obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

W naczyniu układamy porcję warzyw, rybę, warzywa, rybę i na sam koniec warzywa.

Potrawę podajemy na ciepło lub zimno.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosiag 31.03.2014 22:18
rybka super
Cranberry 31.03.2014 22:05
fajna rybka
Milka100 31.03.2014 21:33
smaczna rybka moja ulubiona
Zdzisław 31.03.2014 16:18
bardzo lubię po grecku
Sylwia26 31.03.2014 16:10
Moje ulubione danie. Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat