Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z soli 1 kg
mąka do panierowania
jajko do panierowania
olej do smażenia
cebula 3 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler mały 1 szt
oliwa 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę pokroić i udusić na oliwie. Dodać starte na tarce o dużych oczkach warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić 20 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
W naczyniu układać rybę naprzemiennie z warzywami. Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 27.12.2013 15:58
pyszna rybka
eMMe 27.12.2013 13:43
Pychota:) Uwielbiam taką rybkę:)
Megg 27.12.2013 10:16
bardzo lubię taką rybkę
Rycerz
Rycerz 26.12.2013 21:26
Mniam mniam, ryba po grecku.
noninka77 26.12.2013 20:59
lubię to :)
Barbara777 26.12.2013 20:43
bardzo dobra rybka;)
norweska20 26.12.2013 19:08
lubię tak podaną rybkę
halina17 26.12.2013 18:56
Smaczna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak