Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej do smażenia
bulion 1/2 szklanki
warzywa 750 gram
Goździki całe Prymat 3 sztuki
ryba 1 (mrożona)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Grecku

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa pokroić w słonkę i podsmażyć na oleju
Krok 1 - Ryba po Grecku foto
2
Gdy warzywa zmiękną , wlać bulion lub rosół dodać przecier pomidorowy ,doprawić i dusić kilka minut
Krok 2 - Ryba po Grecku foto
3
Ryby pokroić na części i usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem
Krok 3 - Ryba po Grecku foto
4
Do warzyw dodać musztardę i rybę delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Ryba po Grecku foto
5
Rybę podawać na ciepło.
Krok 5 - Ryba po Grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 27.08.2013 10:47
pychota))))
ppaulina 28.07.2013 10:19
robie podobną :)
Megg 05.03.2013 16:30
pycha, uwielbiam rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak