Ryba po Grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1/2 szklanki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • bulion

    1/2 szklanki
  • warzywa

    750 gram
  • goździki całe

    3 sztuki
  • ryba

    1 (mrożona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po Grecku foto
Wszystkie warzywa pokroić w słonkę i podsmażyć na oleju
Krok 2 - Ryba po Grecku foto
Gdy warzywa zmiękną , wlać bulion lub rosół dodać przecier pomidorowy ,doprawić i dusić kilka minut
Krok 3 - Ryba po Grecku foto
Ryby pokroić na części i usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem
Krok 4 - Ryba po Grecku foto
Do warzyw dodać musztardę i rybę delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Ryba po Grecku foto
Rybę podawać na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 27.08.2013 10:47
pychota))))
ppaulina 28.07.2013 10:19
robie podobną :)
Megg 05.03.2013 16:30
pycha, uwielbiam rybki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat