Ryba po Grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1 kg
  • marchew

    6 sztuk dużych
  • pietruszka

    3 sztuki duże
  • por

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • olej roślinny

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • ziele angielskie

    4 kulki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po Grecku foto
Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na oleju na karmelowy kolor.
Krok 2 - Ryba po Grecku foto
Por pokroić w plasterki.
Krok 3 - Ryba po Grecku foto
Wszystkie warzywka, liść laurowy i ziele angielskie wrzucić do dużego gara i podlać lekko wodą, dusić na małym ogniu do momentu aż warzywka zmiękną. W czasie gotowania doprawić kucharkiem, pieprzem, maggi. Jak już warzywka będą miękkie odstawić do przestygnięcia.
Krok 4 - Ryba po Grecku foto
Filety jeśli były zamrożone to odmrażać je w mikrofalówce do momentu aż będą gorące lub jeśli rybka jest bardzo delikatna można ją lekko odmrozić, posypać lekko mąką i podsmażyć delikatnie na patelni.
Krok 5 - Ryba po Grecku foto
Na spód miski położyć warzywka, później rybkę i przykryć ją warzywkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 24.09.2013 09:11
rybeczka jest super
Aleksandra/Olcia 11.06.2013 14:39
robie co piątek,mniam
KasiaK90 21.03.2013 12:04
pycha:) uwielbiam ryby po grecku
AGNIESZKA144 01.03.2013 18:02
pyszna rybka
goofy9 11.02.2013 23:49
robię identyczną, jest pyszna
Monika58 10.01.2013 19:57
pychota
malaczarna23 10.01.2013 19:39
uwielbiam
marcia7 10.01.2013 18:46
ja zawsze kroje marchewkę w kostkę
gosia56 10.01.2013 17:22
bardzo lubię pycha
parysek10 10.01.2013 17:22
chyba po grecku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat