RYBA po grecku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    500 gram
  • jajka

    2 sztuki
  • marchew

    500 gram
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler duży

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    1 opakowanie
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obtoczyć w jajku i tartej bułce, usmażyć. Odstawić do ostygnięcia. Warzywa utrzeć na tarce o dużych oczkach, gotować 30 min. na małym ogniu w osolonej wodzie. Jak warzywa będą miękkie dodać pokrojoną cebulę, przecier pomidorowy i olej. Wszystko zagotować. Farsz schłodzić.W wysokim szklanym naczyniu układać na przemian farsz warzywny a następnie usmażoną rybę - do wyczerpania. Całość wstawić do lodówki. Podawać do chleba> SMACZNEGO !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 27.05.2013 14:24
lubię tak przygotowaną rybę
Magda24 15.11.2012 16:29
smaczna
matesko 07.11.2012 09:13
bardzo lubię
sylwia / sytofala 29.10.2012 23:37
mmmm pyszności
Kasnaj 29.10.2012 19:20
mniam lubię rybkę po grecku
1j1o1l1a1 29.10.2012 19:07
tre warzywa po ugotowaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat