Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka duża 2 szt
seler korzeniowy 1 mały
pietruszka 1 szt srednia
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
musztarda ok. 1 łyżki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 2 ząbki
filet z dorsza 60 dag
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę rozmrozić. Jeśli niemrożona, dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć. Pokroić na ok.5-cio cm kawałki. Posypać kucharkiem i odłożyć na 20 min.Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Cebule pokroić w piórka, marchewkę, pietruszkę i seler starkować na jarzynowej tarce, Na rozgrzany olej włożyć cebulę i smażyć aż zwiędnie. Dodać pozostałe warzywa, podlać 0,5 szkl wody i dusić ok. 15 min.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać koncentrat i przyprawy. doprawić solą, cukrem, papryka i musztardą. Rybę ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowanymi jarzynami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:33
Też tak robię.
Henryka2 08.10.2011 20:08
Nie doszukuję się złośliwości.Byc może zdjęcie nie jest najlepsze, ale jednak buraków to bym tam nie widziała.Niestety nie jestm talentem fotograficznym, a to jest jedno z pierwszych zdjęć do przepisów.proponuję spróbować i wtedy smak przeważy jakość zdjęcia.Pozdrawiam!
Izabela/bella81 08.10.2011 10:13
Miało być: \"wcale nie jest to złośliwa uwaga\" :)
Izabela/bella81 07.10.2011 09:26
Rybka super, lubię bardzo. A na miniaturce na prawdę widać jakby były pod pierzynką z buraczków i wcale nie jest to nie złośliwa uwaga ;)
Jastinka 08.07.2011 14:43
niezłe
Yvonne 20.03.2011 20:59
Chodzi za mną taka ryba od dłuższego czasu. Jutro wiem, co zrobię na obiad. Dziękuję :) (chociaż musztardą nigdy nie doprawiałam)
Edyta38 17.03.2011 17:46
uwielbiam ryby a jeszcze w takim wykonaniu:) pycha !!!!
Henryka2 23.02.2011 17:26
Ewa, czy Ty mnie atakujesz? Jesteś zbyt doświadczoną kucharką żeby nie odróżniać koloru buraczków od koloru mocnego koncentratu i słabego zdjęcia.
Ewa104 23.02.2011 08:51
Ja też myślałam,że to buraczki na wierzchu.
ewasylwia 05.10.2010 13:21
Po zdjęciu myślałam że z buraczkiem bo taki kolor czerwony
buksiak12 27.08.2010 12:15
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:20
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:44
fajny przepis
polly66 10.08.2010 19:57
mmm mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak