Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet pangi

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    200 gram
  • przyprawa kucharek

    2 łyżeczki
  • pieprz cukier do smaku

  • ziele angielskie

    6 ziaren
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać, oczyścić jeżeli jest taka potrzeba, następnie pokroić na mniejsze kawałki posypać lekko solą, każdy kawałek wymoczyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki ryb z obu stron na rumiano. Następnie obraną cebulę posiekać zeszklić dodać ziele angielskie, zalać wodą, dodać przecier pomidorowy doprawić przyprawami jak i cukrem do smaku i zagotować. Gotową rybę ułożyć w półmiskach i zalać przygotowanym sosem. Rybę odstawiam do lodówki do następnego dnia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kaja35 30.08.2012 08:02
lubie taka
Kaja35 30.08.2012 08:02
lubie taka
Reda 23.06.2012 07:44
super
Reda 23.06.2012 07:44
super
Patrycja35 07.05.2012 12:22
ja również dodaje marchewkę i inne warzywa
1j1o1l1a1 07.05.2012 12:14
ja dodaję warzywa, głównie marchewkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat