Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt
  • seler

    1/4 szt
  • przecier pomidorowy

    6 łyżek
  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • olej

    do smażenia
  • panga

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku

Rybę pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Marchew i seler zetrzeć na małych oczkach, dodać do oleju od smażenia ryby. Dodać ziele, liście laurowe i przecier. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu ok. 10 min. Rybę przełożyć sosem, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

pajbek 30.08.2013 13:25
Taka rybka to coś dla mnie :-)
Iwusia 16.06.2013 23:28
bardzo smakowita rybka
Malgorzata549 26.04.2013 09:38
Wygląda światnie :)
[email protected] 24.02.2013 09:27
bardzo smaczny przepis
Adam/ZUB3R 26.11.2012 10:46
bardzo lubię
Konrad1 31.10.2012 08:28
wizualnie i smakowo bez zastrzeżeń
eeee 17.08.2012 20:52
uwielbiam rybkę
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:41
super
GOSIA18 20.04.2012 14:20
PODOBNIE ROBIĘ! UWIELBIAM.
cooleczka 19.04.2012 23:00
wygląda apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat