Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk 800 g
sok z cytryny 1 sztuka
mąka 2 łyżki
cebula 3 sztuki
marchew 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 500 dag
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy z marchewką. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i delikatnie mieszamy. Morszczuka kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące a następnie smażymy na złoty kolor. Rybkę nakładamy na półmisek i przykrywamy warzywami. Ryba po grecku smakuje najlepiej na kolejny dzień. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.08.2013 13:35
z chęcią bym zjadła
czekoladka_m 26.07.2013 12:34
uwielbiam rybę po grecku!!
jasiek 12.05.2013 13:59
super taka rybka
Angelika10 10.01.2013 01:56
moja ulubiona ;)
Wafelek2601 21.11.2012 09:18
Smaczny rybka
Kasiax18 17.07.2012 14:18
dobra
ilka_86 01.04.2012 21:11
moja ulubiona rybka:)
IKrakowianka 23.03.2012 23:59
rewelacja
RenataZ-et 18.03.2012 18:07
pyszna rybka
Gosia_60 10.01.2012 22:24
piękne zdjęcie
Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak