Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kg
  • olej

  • marchew

    4
  • pietruszka

    2
  • cebula

    3
  • seler

    1
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • bulion

    1 kostka
  • sól

  • cukier

  • natka

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przekroić na pół, oprószyć solą, usmażyć. Cebulę posiekać, marchew zetrzeć na tarce. Podsmażyć. Bulionem zalać warzywa, dusić 10 minut, dodać koncentrat. Do garnką kłaść na przemian filety. Dusić 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat