Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1,5 kg
marchew 6 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól, pieprz do smaku
mąka do obtaczania
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.
Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę.
Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 25.07.2011 21:11
jak zawsze
Ela15 04.04.2011 12:42
na pewno smaczne
Jastinka 08.03.2011 10:52
niezłe
wolochski 02.03.2011 21:59
super
buksiak12 27.08.2010 11:51
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:15
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:39
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak