Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • cebula

    2 szt.
  • pietruszka

    2 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • marchew

    600 g
  • koncentrat pomidorowy

  • olej

  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • papryka

  • ziele angielskie

  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę zetrzeć na tarce, cebule pokroić w kostkę. nalać do garnka 1 litr wody i gotować w/w produkty pół godziny, dodając przecier, sól, cukier, pieprz, ziele angielskie, olej, ketchup i gotować jeszcze ok. 30-40 minut. należy pamiętać aby było rzadkie i dolać wodę podczas gotowania. Zamiast przecieru i ketchupu można użyc gotowego sosu do ryby po grecku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 11.07.2011 09:57
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat