Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    60-70 dkg
  • marchewka

    4-5 szt
  • pietruszka

    2-3 szt
  • cebula

    3-4 szt
  • seler

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku

Rybę rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki. Posypujemy przyprawą do ryb.Następnie obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Cebule kroimy w piórka, natomiast marchewkę, pietruszkę i seler trzemy na tarce, na grubych oczkach. Na rozgrzanym oleju dusimy cebulę, a następnie dodajemy pozostałe warzywa. Podlewamy je wodą, aby się nie przypaliły i dusimy do miękkości.Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. W misce układamy warstwę warzyw, rybę i znowu warstwę warzyw. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 18.08.2013 15:34
lubię bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat