Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    3 filety
  • pietruszka

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • seler

    0,5 szt
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • cukier

  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • mąka

  • koncentrat pomidorowy

    0,5 słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Cebulę pokroić w plastry, włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier.
Całość zalać niewielką ilością wody .
Dusić pod przykryciem 20 minut.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
Doprawić do smaku.
Warzywami przykryć usmażoną rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 06.02.2011 21:25
Ryba po grecku - mjami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat