Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po bengalsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
imbir mały kawałek
Kurkuma mielona Prymat 1 malutka łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
chilli mielone 1/3 łyżeczki
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
Kardamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyżki

Porada

do potrawy można użyć dowolnych filetów ryb. dobrze użyć świeżej papryczki chilli zamiast mielonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po bengalsku

Rybę umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.obsmażyć na oleju na lekko złoty kolor.zdjąć z patelni.
Cebulę posiekać,imbir i czosnek pokroić w plasterki. wymieszać z pozostałymi przyprawami i całość chwilę podsmażać na patelni po rybach.następnie dodać filety z ryby i podlać 150 ml wody.dusić 10 minut pod przykryciem.
podawać np z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 01.06.2015 12:20
fajna rybka
Adamorek 15.05.2015 13:02
doskonała rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak