Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po angielsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
mąka 30 dkg
woda mineralna 125 ml
mleko 200 ml
jajko 1
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyzeczka
płatki kukurydziane

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po angielsku

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawić na kilkanaście minut.Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, moczyć w cieście .
Krok 1 - Ryba po angielsku foto
2
Następnie panierować w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju lub w frytkownicy na zloty kolor.
Krok 2 - Ryba po angielsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:45
Fajne jedzenie.
Lidzia 13.07.2014 13:05
Smakowita.
ben-ka 13.07.2014 12:25
Mnie tez podoba się pomysł na tak przyrządzone filety.
IwonaDD 13.07.2014 12:08
fajny przepis
mirosława4 13.07.2014 11:29
zapewne jest smaczna taka rybka w takiej panierce często robię schabowe są smaczne
teresa18 13.07.2014 11:21
pyszności000

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak