Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa
pasta pomidorowa 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
woda 2 łyżki
przyprawa ziołowa do ryb
banan 3 szt
ryba 1 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona z bananami

Rybę oczyścić,opłukać ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą,rybę posmarować oliwą i posypać przyprawą ziołową wymieszaną z solą,pastę pomidorową rozetrzeć z dodatkiem 2 łyżek oliwy i 2 łyżkami wody,dodać cukier,przygotowaną mieszaniną obłożyć rybę,banany obrać ze skóry,każdy przeciąć wzdłuż i ułożyć dookoła ryby,przygotowaną potrawę wstawić do nagrzanego piekarnika,piec około 30 minut,podawać bezpośrednio po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.12.2011 20:34
ciekawe jak smakuje, zaskakujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak