Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w paście

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet miruna 4-5 sztuk
sól do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
masło 3-4 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w paście

Kroki postępowania

1
Paprykę opłukać i drobniutko pokroić w kostkę. Dymkę i natkę posiekać dodać do papryki , dodać również rozgnieciony ząbek czosnku, masło i sól do smaku. Składniki wymieszać tak by połączyły się z masłem.
Krok 1 - Ryba pieczona w paście foto
2
Filety z miruny rozmrozić. Podzielić na części i oprószyć do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym. Ułożyć połowę filetów na dnie naczynia i przykryć częścią przygotowanej wcześniej pasty.
Krok 2 - Ryba pieczona w paście foto
3
Położyć na pastę drugą część filetów i ponownie wyłożyć i rozprowadzić na filetach równomiernie pastę.
Krok 3 - Ryba pieczona w paście foto
4
Piec około 30 minut w temp. 170 stopni.
Krok 4 - Ryba pieczona w paście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.09.2013 19:42
wysmienita rybka
Ania321 26.09.2013 09:46
bardzo apetyczna rybka :)
IwonaDD 26.09.2013 09:20
świetny przepis
Konczi 26.09.2013 08:22
przeczytałam ryba pieczona w poście :D ale ta w paście fajniutka
Janina 26.09.2013 07:58
Ciekawy pomysł;)
iwi 26.09.2013 06:18
Pyszna rybka
pati100015 25.09.2013 22:44
pyszne danie!
jasiek 25.09.2013 22:41
dobra ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak