Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w folii z koprem włoskim i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z białej ryby morskiej 4 szt.
koper włoski 1 szt.
masło 2-3 łyżki
rodzynki 100 gramów
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 0,75-1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w folii z koprem włoskim i rodzynkami

Koper włoski pokroić na paseczki, poddusić na maśle razem z rodzynkami. Dodać miód, ocet i bulion. Zredukować sos do 1/4 objętości. Na kawałek folii aluminiowej kłaść po 1 filecie ryby doprawionym do smaku solą i pieprzem. Na każdy filet nałożyć trochę kopru z rodzynkami i sosem, zawinąć, aby sos nie wyciekał. Piec około pół godziny w temp. 180-200stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.07.2011 00:29
pycha
etka 15.09.2010 16:11
koper włoski z rybą, dobre połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak