Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w foli z pieczrakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet miruna 2-3 sztuki
pieczarki 25 dag
śmietana 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w foli z pieczrakami

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Cebule obrać i pokroić w piórka.
Pora opłukać i pokroić w talarki.
Krok 1 - Ryba pieczona w foli z pieczrakami foto
2
Filety z ryby rozmrozić przyprawić solą i pierzem lub przyprawą do ryb położyć każdy filet na kawałku foli aluminiowej.
Krok 2 - Ryba pieczona w foli z pieczrakami foto
3
Na rozgrzanej patelni rozpuścić łyżeczkę masła usmażyć na niej pieczarki cebulę wraz z porem. Pod koniec dodać śmietanę sól i pieprz do smaku.
Krok 3 - Ryba pieczona w foli z pieczrakami foto
4
Na filety rybne wyłożyć smażone pieczarki z cebulką i porem.
Każdy filet zawinąć w filię. Piec ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni.
Krok 4 - Ryba pieczona w foli z pieczrakami foto
5
Po upieczeniu otworzyć folię.
Krok 5 - Ryba pieczona w foli z pieczrakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak