Ryba pieczona na cytrynie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tilapia

    0,5 kg
  • masło

    10 dag
  • cytryny

    1 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba pieczona na cytrynie foto
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i pokroić w plastry.
Krok 2 - Ryba pieczona na cytrynie foto
Masło połączyć z połową przyprawy.
Rybę natrzeć pozostałymi ziołami- obsmażyć szybko na grillu lub patelni teflonowej bez tłuszczu. Chodzi tu wyłącznie o zrumienienie z zewnątrz.
Krok 3 - Ryba pieczona na cytrynie foto
W naczyniu żaroodpornym ułożyć cytrynę, na każdy plasterek położyć masło z przyprawą, następnie rybę.
Krok 4 - Ryba pieczona na cytrynie foto
Piec w 180 stopniach przez 15 minut.
Krok 5 - Ryba pieczona na cytrynie foto
Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 24.01.2013 13:35
też tak czasami robię wychodzi świetna!
Alex_M 24.01.2013 09:53
musiala byc pyszna!
miszelka 24.01.2013 08:54
jest idealna, na prawdę polecam :)
adelajda 24.01.2013 08:50
smaczna ! muszę koniecznie spróbować !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat