Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona na cytrynie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 0,5 kg
masło 10 dag
cytryny 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona na cytrynie

Kroki postępowania

1
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i pokroić w plastry.
Krok 1 - Ryba pieczona na cytrynie foto
2
Masło połączyć z połową przyprawy.
Rybę natrzeć pozostałymi ziołami- obsmażyć szybko na grillu lub patelni teflonowej bez tłuszczu. Chodzi tu wyłącznie o zrumienienie z zewnątrz.
Krok 2 - Ryba pieczona na cytrynie foto
3
W naczyniu żaroodpornym ułożyć cytrynę, na każdy plasterek położyć masło z przyprawą, następnie rybę.
Krok 3 - Ryba pieczona na cytrynie foto
4
Piec w 180 stopniach przez 15 minut.
Krok 4 - Ryba pieczona na cytrynie foto
5
Smacznego !!!
Krok 5 - Ryba pieczona na cytrynie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 24.01.2013 13:35
też tak czasami robię wychodzi świetna!
Alex_M 24.01.2013 09:53
musiala byc pyszna!
miszelka 24.01.2013 08:54
jest idealna, na prawdę polecam :)
adelajda 24.01.2013 08:50
smaczna ! muszę koniecznie spróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak