Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 30 dag
ziemniaki 5
por
masło 8 dag
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona

Kroki postępowania

1
Umyć rybę, osuszyć, podzielić na 3 porcje, oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki obrać umyć, pokroić w plastry, wymieszać z przyprawami i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na ziemniakach położyć kilka listków masła,
Krok 1 - Ryba pieczona foto
2
na tym rybę i masło.
Krok 2 - Ryba pieczona foto
3
Pora umyć, pokroić w plastry. Przykryć nim rybę. Posolić i nakryć masłem.
Krok 3 - Ryba pieczona foto
4
Piec pod przykryciem w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
Krok 4 - Ryba pieczona foto
5
Podawać z surówką.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Ryba pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.03.2014 07:16
lubię rybki
Czyki 21.02.2014 15:48
Bardzo lubię takie rybki:)
Gracer 21.02.2014 15:29
bardzo fajny pomysł
marcia7 21.02.2014 15:27
ale smaczne rybki
eMMe 21.02.2014 15:14
Pyszna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak