Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba opiekana w occie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby słodkowodne
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól do smaku
pieprz
mąka do panierowania
Zalewa:
ocet 1 szklanka
woda 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
cebula 1 sztuka
pieprz czerwony kilka kulek
ziele angielskie kilka kulek
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba opiekana w occie

Kroki postępowania

1
ryby(miałam karpie, leszcze i cos tam jeszcze) oprwić,umyć,pokroić na mniejsze kawąłki i doprwić solą ,pieprzem,przyprawą do ryb
Krok 1 - Ryba opiekana w occie foto
2
ryby każda pokolei panierować w mące pszennej
Krok 2 - Ryba opiekana w occie foto
3
smażyć na niedużej ilości oleju na złoty kolor.

ryby układac na reczniku kuchennym aby obciekły z nadmiaru oleju-wystudzić
Krok 3 - Ryba opiekana w occie foto
4
składniki zalewy dać do garbka(ilkość zwiększyc proporcjonalnie do swoich potrzeb)

zagotować

odstawić do wystudzenia
Krok 4 - Ryba opiekana w occie foto
5
do dużego słoja ułożyć ryby.

zalać zimną zalewą.

szczelnie zakręcić i odstawić w chłodne miejsce na 3 doby

po tym czasie ryba jest gotoiwa do spożycia

rybę przetrzymywać w zalewie.bez zalewy traci smak i wygląd.


smacznego
Krok 5 - Ryba opiekana w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.05.2014 17:12
zawsze robię filety, muszę spróbować z karpiem
adelajda 28.07.2013 10:34
lubię taką
irenka 30.06.2013 21:00
pyszna,uwielbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak