ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1,2 kg
  • olej rzepakowy

    3/4 szklanki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 opakowanie
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... foto
olej wlać do miseczki, wsypać przyprawę do ryb, kucharka, pieprz, sok z cytryny i dobrze wszystko wymieszać
Krok 2 - ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... foto
rybkę odmrozić w lodówce, ze skóry rybek usunąć łuski, dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, w blaszce ułożyć porcje nototeni
Krok 3 - ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... foto
pędzelkiem nałożyć całą marynatę na porcje ryby, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO!!!
w mojej kuchni
nototenia ma białe mięso, jest smaczne i mięsiste, ma mało ości, można piec, smażyć, zalać zalewą octową czy sosem pomidorowym...

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 29.11.2016 22:28
Całkiem inna rybka, ale może będzie smakowita.
KORAL 18.09.2016 10:34
Smaczne rybki :)
ben-ka 10.09.2016 11:38
Bardzo smaczna ryba, jem ją :)
IZABELA29 10.09.2016 11:13
Nie spotkałam się z taką ryb ą
mirosława4 10.09.2016 07:30
bardzo lubię tę rybkę
jagoda5913 10.09.2016 00:52
pyszna rybka
Łukasz15 09.09.2016 23:27
Poproszę o kawałek takiej rybki
adelajda 09.09.2016 20:36
Uwielbiam taka rybkę :)
Aleksandra/Olcia 09.09.2016 17:53
też robię w piekarniku jest pyszna tylko trzeba uważać żeby jej nie trzymać za długo bo będzie sucha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat