Ryba miodowo-imbirowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • mąka

    3 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • bułka tarta pikantna

    5 łyżek
  • miód

    2 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę (karp, morszczuk, panga ... ) porcjujemy. Miód mieszamy z imbirem i nacieramy nim rybę. Panierujemy: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat