Ryba gotowana w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • pietruszka

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej

    0,15 l
  • żółtko jajek

    1 szt
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawioną rybę pokrajać na foremne porcje i osolić. Obraną włoszczyznę drobno pokrajać, zalać wodą i podgotować. następnie włożyć do garnka porcje ryby i gotować na bardzo słabym ogniu przez ok.25 min. Wystudzone porcje ryby przełożyć na półmisek na liście sałaty i oddzielić skórę. Z oleju i żółtka ukręcić majonez i przyprawić do smaku. polać porcje ryby majonezem, przybrać jajem ugotowanym na twardo i cząstkami pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 30.04.2012 16:03
super
smakowita 16.03.2012 20:57
pychotka ,lubię ryby w galarecie
bgs1984 04.03.2012 12:52
fajny przepis, szkoda, że fotki nie ma:(
Barbara/zuza22_85 29.02.2012 17:01
super
IrenaM 22.02.2012 19:47
uwielbiam rybkę, w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat