Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba faszerowana II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby morskiej 50 dkg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
kasza manna 3 łyżki
rodzynki 2 łyzki
ocet 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
natka pietruszki do odzoby
Żelatyna wieprzowa Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba faszerowana II

Wywar: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, mały por, cebula, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu. Sól warzywa do wywaru umyć i obrać.

Rybę namoczyć w wodzie (3 szklanki) z octem a następnie po godzinie wyjąć, osuszyć i zmielić w maszynce wraz z obraną cebulą. Dodać jajko kaszę mannę opłukane rodzynki, gałkę muszkatołową, pieprz ziołowy, sól i cukier do smaku, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na pergamin ściśle zawinąć formując rulon o średnicy szklanki, papier na końcach mocno skręcić i zawiązać bawełniana nicią. W garnku zagotować posoloną wodę z obranymi warzywami, zielem angielskim, pieprzem i liściem laurowym, włożyć do niej rybę i gotować na malutkim ogniu przez godzinę, następnie odstawić by wystygła zimną już rybę wyjąć z wywaru rozwinąć z papieru pokroić w plastry. Do szklanek przestudzonego wywaru dodać żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Rybę ułożyć na półmiski, przybrać ugotowaną listkami natki pietruszki, zalać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Podawać z sosem tatarskim lub chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 13.02.2012 14:35
extra
Wojt@s
Wojt@s 13.02.2012 14:34
extra
angelika14 14.12.2011 13:37
Bardzo smaczne. polecam wszystkim, bo nie dość że szybkie to i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak