Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba duszona w imbirze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 60 dag/amura
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 2 szt.
papryka 1 szt.
przyprawy 1 łyżka/ maggi
woda 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba duszona w imbirze

Wykonanie:
Filety rybne pokroić na kawałki, obtaczać w mące, moczyć w rozmąconym jajku i usmażyć na oleju z przyprawą do zup. Następnie cebulę i paprykę pokroić, posypać imbirem, usmażyć na tłuszczu ze smażenia ryby, wlać wino, posypać cukrem, wymieszać i w razie potrzeby, podlać wodą. Rybę przełożyć na patelnię, dusić na warzywach około 5 minut. Podawać z ryżem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 09.07.2014 11:16
dla mnie pyszne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak