Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba curry

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne
Przyprawa curry orientalna Prymat
ryż
cebula
cytryna
Kolendra cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba curry

40 dag filetów mintaja (lub innej)
2 torebki ryżu basmati
duża cebula
2-3 łyżki oleju
łyżka mąki
sok z 1/2 cytryny
1 1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki kolendry i kurkumy
sól, pieprz
natka pietruszki

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju z curry, kolendrą i kurkumą. Oprószyć mąką i zalać szklanką wody. Gotować na małym ogniu ok 10 minut. W między czasie ugotować ryż. Rybę pokroić w większe kawałki, skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem. Po 10 minutach gotowania cebuli dodać rybę i dusić pod przykryciem ok 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawać z ryżem posypaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 04.08.2013 00:40
ciekawa ryba
kasiaw 19.06.2013 11:43
pyszne danie
Adamorek 19.06.2013 11:39
carry z rybą to coś wspaniałego
Monika-twin 19.06.2013 11:21
ale pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak