Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba alla siciliana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
natka pietruszki pęczek
przecier pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
kolendra 1/2 łyżeczki
sól, pieprz
cytryna 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
filet z dorsza 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba alla siciliana

Na oliwie podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj papryki pokrojone w paski i dalej podsmażaj. Następnie dolej ok. 2 szkl wody, doaj posiekaną natkę pietruszki. Kolendrę rozetrzyj w moździerzu, dodaj do przygotowanego sosu, dosyp paprykę słodką, ostrą sól i pieprz do smaku. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Układaj kawałki ryby, skrop cytryną i zapiekaj w piekarniku ok. 30 min w 180C.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 04.12.2013 01:24
Uwielbiam ryby pod każdą postacią.
Rafał10 01.07.2012 11:37
świetnie podana... uwielbiam dorsza !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak