Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ry? duszony z dymk? wed?ug Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ry 45 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 p?czka
czosnek 2 z?bki
bulion warzywny litr
oliwa ?y?ka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ry? duszony z dymk? wed?ug Agi

Czosnek obieramy,mia?d?ymy,dymk? wraz ze szczypiorkiem myjemy i siekamy.Na du?ej patelni rozgrzewamy oliw? z oliwek,przesma?amy ry?,a po 3 minutach dodajemy czosnek i dymk?.Solimy,oprószamy pieprzem i zalewamy bulionem.Ca?o?? trzymamy pod przykryciem na niewielkim ogniu,a? ry? nap?cznieje.Bazyli? myjemy,siekamy,posypujemy ni? potraw? ju? po zestawieniu z palnika.Podajemy jako danie g?ówne lub jako dodatek do mi?sa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 15.07.2012 00:19
super
Wojt@s
Wojt@s 17.03.2012 20:46
extra
Kuchareczekjeden 03.02.2012 21:15
pycha
Krystyna32 31.01.2012 00:16
extra
joanna77 29.01.2012 13:37
mniam,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak