Rustykalna tarta z gruszkami i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 g
  • cukier

    4 łyżki
  • szczypta soli

  • zimne masło

    150 g
  • jajko

    1
  • cynamon

  • gruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiekać z zimnym maslem, cukrem (3 łyżki) i solą. Zagnieść jak na kruszonkę, wbić jajko i wyrobić ciasto, wstawic do lodowki na 30-40 minut. Rozwałkować, włożyc do tortownicy, brzegow ciast nie obcinać tylko ładnie zawinąć do środka. Gruszki pomieszać z łyżką mąki, cynamonem i cukrem, poukładać na wierzchu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st 40-45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwi 09.10.2013 16:36
Super smak
Krzysztof15 09.10.2013 15:54
bardzo pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat