ruskie pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło do polania pierogów

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2 szt.
  • margaryna

    1/2 kostki
  • twaróg

    30 dag
  • mąka

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

2. farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie , ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę , pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygna dodać biały ser i połączyć razem.

3. masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 22.05.2013 21:48
Lubię takie jedzonko :-)
Dorota59 17.02.2013 14:53
mniam
miki47 20.05.2012 10:54
pyszne
Ela15 21.06.2011 12:01
super
gusia1000 21.01.2011 16:25
Robię je tak raz na miesiąc i polecam. Pycha.
zuzanna6 03.12.2010 08:07
Dawno nie robiłam pierogów,wypóbuję .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat