Rurki z twarogiem i skwareczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    300 g
  • sól

  • boczek

    300 g
  • twaróg

    200 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy na pół miękko z odrobiną soli. Boczek kroimy w kostkę i na rozgrzanej patelni smażymy aż powstanie tłuszcz i skwarki. Odcedzony makaron wykładamy na talerze, posypujemy twarogiem i polewamy tłuszczem ze skwarkami. Całość dosalamy wedle smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.12.2013 09:52
fajne danie
Marlenka.S 30.11.2013 14:36
bardzo lubię takie dania
Róża1 06.11.2013 11:27
ciekawy pomysł:-)
Zdzisław 30.10.2013 21:36
dla mnie smacznie przyrządzone jedzenie
cooleczka 17.10.2013 20:40
trochę w klimacie pierogów ruskich
EmciaPichci 16.10.2013 07:34
smak dzieciństwa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat