Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem serowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 0,5 kg
ser żółty 10 dag
serek topiony 20 dag
sól
pieprz
masło 2 łyzki
woda 1 szklanka
ser topiony 3 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem serowym

Makaron rurki gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzam i odstawiam.Do rondelka daje masło delikatnie je przysmażam, następnie dolewam wodę i rozpuszczam serek topiony, uzyskuje delikatny sos serowy, na koniec dodaje żółty ser, starty na tarce, przyprawiam solą i pieprzem,sos mieszamy z makaronem, na wierzchu układam ser w plastrach i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.09.2013 00:10
pycha danie
Granita 05.05.2013 09:20
smaczny danie
jeta72 23.04.2013 13:23
bardzo lubię :-)
Alex_M 28.03.2013 10:04
dobry makaron!
Justyna Jussstiii 13.03.2013 21:10
prosto i szybko :) takie przepisy lubię
Dorian 10.03.2013 19:30
pyszny, prosty i smaczny pomysl na makaron
cooleczka 06.03.2013 09:36
taki obiad na szybko
Ewelina38 04.03.2013 11:46
bardzo lubię takie roztopione ciągnące się serki na makaronie
kika100 03.03.2013 13:48
fajny przepis
David 02.03.2013 14:21
smaczne takie rurki
Bernadeta1 02.03.2013 00:48
szybki i smaczny obiad
Krakowianka 01.03.2013 14:48
pyszne uwielbiam - ja dodaje jeszcze kurczaka
migotka28 01.03.2013 14:01
nie robiłam nigdy sosu serowego musze wypróbować przepisik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak