Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 25 dkg
cebula 2
pierś z kurczaka
pieczarki 40 dkg
mąka 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos pieczarkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem pieczarkowym

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w kostkę. Oczyszczone i opłukane pieczarki kroimy w plasterki.
Pieczarki wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki i cebulę i dusimy do miękkości. Przyprawiamy. Następnie w szklance wody rozrabiamy sos pieczarkowy z mąką i śmietaną i wlewamy do mięsa. Chwilę jeszcze trzymamy na ogniu ciągle mieszając.
Przygotowany sos wykładamy na makaron.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 05.12.2013 21:05
Brzmi smacznie
misia53 17.12.2012 21:50
moje smaki
kasiek 20.10.2012 21:16
to musi być pyszne
Joanna46 18.07.2012 08:38
Fajny przepis.
KasiaK90 01.07.2012 12:22
pycha
Andysz 23.06.2012 11:17
pychota!!!
Betka 21.06.2012 16:50
mmmmmm ciekawe;)
Rafał10 20.06.2012 10:58
mniam mniam mniam uwielbiam makarony pod każdą postacią :)
Amellia 20.06.2012 08:07
pycha
Mati13 20.06.2012 07:24
smaczny przepis
Justyna Jussstiii 20.06.2012 07:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak