Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RURKI Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 g
pieczarki 250 g
pierś z kurczaka 250 g
cebula 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana 200 ml
koper 2 duże garście
majeranek do smaku
sól do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: RURKI Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w plasterki i obsmażamy z odrobiną soli, do nich dodajemy pokrojoną cebulę. Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, smażymy na złoty kolor. Po zrumienieniu łączymy z pieczarkami i cebulką.
Krok 1 - RURKI Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM foto
2
Śmietanę łączymy z przyprawami i posiekanym koprem, dobrze wymieszać.
Krok 2 - RURKI Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM foto
3
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente, odcedzamy. Śmietankę łączymy z mięsem i pieczarkami, chwilę razem dusząc. Następnie wykładamy makaron polewamy przygotowanym gorącym sosem z mięsem i pieczarkami, ozdabiamy natką.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - RURKI Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.07.2013 12:47
Dobry pomysł :)
rutynka 17.05.2013 16:31
proste, szybkie i smaczne danie!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak