Rurki z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ kg mąki

  • 25 dkg masła

  • szklanki wody

  • 1 łyżeczka octu

  • łyżeczki soli

  • 2 kostki masła (masa)

  • cukier puder

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, 25 dkg masła, jajko, wode, ocet, sól zagniesc razem. Następnie wałkować i pociąć na paski, zawijać na rurki. Piec na złoty kolor.
Po upieczeniu rurki uzupełnić masą:
2 kostki masła, 25 dkg cukru pudru- utrzeć i dodać zimny budyń śmietankowy lub waniliowy
Na końcu posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria899 28.01.2011 02:08
łał
ewelina/bunia 07.10.2010 10:42
pycha pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat