Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z indyczym mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pomidorowy 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
ser żółty starty 100 gram
pietruszka natka wg uznania
cannelloni 8 szt
pierś z indyka mielona gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z indyczym mięsem mielonym

Do zmieonej piersi z indyka dodajemy jajko, czosnek,pietruszkę, przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Następnie naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Z opakowania wyciągamy ok. 8 rurek makaronu i nadziewamy je mięsem. Ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem pomidorowym (gotowym w słoiku albo zrobionym wg własnego pomysłu), posypujemy startym żółtym serem. Przykrywamy polia aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180stopni) na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.08.2012 12:23
smakowity obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak