Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z dżemem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
masło 25 dag
drożdże 5 dag
mleko 1/2 szkl
marmolada 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z dżemem

Drożdże rozkruszyć na przesianą mąkę i roztopione masło, dodać mleko, wymieszać. Ciasto włożyć do lnianej serwety lub worka i zanurzyć w wodzie. Wyjąć gdy wypłynie. Następnie rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Z tak przygotowanego ciasta wykrawać prostokąty smarować marmoladą i zwijać w rulon. Piec ok. 15 min. na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 26.11.2012 20:16
tzw topielce są pyszne też robię
wyattearp 26.10.2012 11:44
PYCHOTKA!!
sara1 26.10.2012 09:51
apetycznie wyglądają
iziona 25.10.2012 21:47
Fajniutkie:) lubię takie słodkości
treonina 25.10.2012 21:25
świetny pomysł na coś słodkiego!
Henryka2 25.10.2012 20:56
Ciekawy sposób na drożdżowe.Muszę wypróbować.
Mariposas 25.10.2012 20:40
super
ziutula
ziutula 25.10.2012 20:25
fajny,syty deser
Silver Teaspoon 25.10.2012 20:25
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak