Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rurki

ciasto francuskie 1 opak
jajko 1 szt
cukier do pospania
margaryna 1 łyżka

krem

śmietana 30% 250 ml
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy w paski. Foremki na rurki smarujemy margaryną. Foremki owijamy ciastem francuskim. Układamy na blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem.
Krok 1 - Rurki z bitą śmietaną  foto
2
Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Jeszcze gorące rurki delikatnie ściągamy z foremek.
Krok 2 - Rurki z bitą śmietaną  foto
3
Śmietana: Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i ubiajmy na sztywno.

Gotową śmietaną nadziewamy rurki.

Smacznego!!!
Krok 3 - Rurki z bitą śmietaną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak