Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki półfrancuskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
śmietana gęsta 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
dżem 1/2 kg
cukier puder
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki półfrancuskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę posiekać dokładnie z margaryną i dolewając powoli śmietanę wyrobić ciasto.
Krok 1 - Rurki półfrancuskie foto
2
Rozwałkować cienkie placki, pokroić na małe kwadraciki, smarować dżemem i zawinąć w rurki.
Krok 2 - Rurki półfrancuskie foto
3
Ułożyć ( spojeniem do dołu) na blaszce wysmarowanej tłuszczem, upiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni około 25 minut i obwicie posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Rurki półfrancuskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.05.2014 21:14
takie ciasto to ja lubie ciasteczka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak