Rurki nadziewane kremem

Rurki nadziewane kremem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 sztuk
  • śmietanka kremowa

    0,5 litr
  • cukier puder

    2 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • fix do śmietany

    2 opakowanie
  • jajko

    1 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy ciasto francuskie wyjąć na stolnicę lub deskę, z ciasta pokroić paski o szerokości 3 cm. przez całą długość ciasta. Przygotować foremki na rurki z kremem- stożki, następnie natłuścić je margaryną. W dalszej kolejności należy nawijać paski ciasta francuskiego na rurki. Układać je na natłuszczonej blasze jeden obok drugiego. Jajko roztrzepać widelcem i przy pomocy silikonowego pędzelka smarować z wierzchu każdą z rurek. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury około 200 stopni C i piec około 15 minut. Rurki powinny mieć kolor złoty. Wyjąć rurki i ostudzić je. Schłodzić śmietankę, miksować ją na najwyższych obrotach, wsypać cukier puder, cukier waniliowy i dodać fiksy do śmietany. Miksować na sztywno. Masę przełożyć do szprycy i nadziewać każdą rurkę kremem. Można oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat