Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki nadziewane kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 sztuk
śmietanka kremowa 0,5 litr
cukier puder 2 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
fix do śmietany 2 opakowanie
jajko 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki nadziewane kremem

W pierwszej kolejności należy ciasto francuskie wyjąć na stolnicę lub deskę, z ciasta pokroić paski o szerokości 3 cm. przez całą długość ciasta. Przygotować foremki na rurki z kremem- stożki, następnie natłuścić je margaryną. W dalszej kolejności należy nawijać paski ciasta francuskiego na rurki. Układać je na natłuszczonej blasze jeden obok drugiego. Jajko roztrzepać widelcem i przy pomocy silikonowego pędzelka smarować z wierzchu każdą z rurek. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury około 200 stopni C i piec około 15 minut. Rurki powinny mieć kolor złoty. Wyjąć rurki i ostudzić je. Schłodzić śmietankę, miksować ją na najwyższych obrotach, wsypać cukier puder, cukier waniliowy i dodać fiksy do śmietany. Miksować na sztywno. Masę przełożyć do szprycy i nadziewać każdą rurkę kremem. Można oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak