Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki Agatki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
masło 30 dag
salamandra 1 szczypta
cukier kryształ 1 szklanka
śmietana 30 dag
olejek waniliowy 2 krople
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki Agatki

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki zagniatamy w misce. Następnie wkładamy ciasto owinięte folią do lodówki na około 1 h.
Krok 1 - Rurki Agatki foto
2
Ciasto schłodzone dzielimy na kilka porcji. Każdą porcję rozwałkowujemy i dzielimy na cienkie paski o szerokości około 1,5 cm. Następnie nawijamy na rurkę (od części węższej do szerszej). Smarujemy białkiem i posypujemy cukrem kryształkiem. Pieczemy około 20 min w tem 200ºC
Krok 2 - Rurki Agatki foto
3
Rurki wyciągnięte z piekarnika powinny być jasnozłote.
Wystudzone nabijamy kremem

SMACZNEGO
Krok 3 - Rurki Agatki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 01.02.2014 19:38
pychota ::))
Kolorowa 28.05.2013 21:35
Lubię takie rurki. Dodaję do ulubionych i zrobię kiedyś ;)
JOANNA16 14.05.2013 15:37
pycha rurki
Rafał3 02.05.2013 08:22
smakowite tylko palce lizać
mysza75 18.04.2013 13:25
Jedną rureczkę porywam
gosia1988 14.04.2013 18:55
smakowicie wyglądają
adelajda 14.04.2013 16:05
smaczne ! polecam !
Joanna17 10.04.2013 10:26
rurki wychodzą bardzo smaczne :) polecam :)
muffina 09.04.2013 21:52
a nie lepiej było dodać jeden przepis gdzie byłby krem i ciasto razem łatwiej byłoby to wykonać komuś albo chociaż do kremu linka podać w tym przepisie:)
Marta11 09.04.2013 20:16
pyszne chetnie zrobie:-)
Megg 09.04.2013 20:01
moje ulubione, pycha!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak