Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rureczki ze szpinakiem i kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
szpinak mrożony 30 dag
kukurydza 1 puszka
ser feta 150 g
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: rureczki ze szpinakiem i kukurydzą

Makaron gotujemy al-dente. W drugim garnuszku wrzucamy szpinak aż się rozmarznie a woda wyparuje. Następnie do szpinaku dodajemy masełko 2minutki podsmażamy, następnie dodajemy ser feta, a obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Dokładnie mieszamy a na koniec doprawiamy szpinak pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Z Kukurydzy odlewamy zalewę i dodajemy do szpinaku. Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy z przygotowaną masą szpinakowo-kukurydzianą. Ja nie solę gdyż ser feta jest wystarczająco słony. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.10.2013 21:45
przepadam za szpinakiem:-)
Róża1 15.06.2013 09:07
bardzo ciekawy przepis:-)
wlicka 23.03.2013 15:09
uwielbiam szpinak;]
Bernadeta1 06.03.2013 15:15
pychota takie jedzonko
Dorian 27.08.2012 08:17
fajne polaczenie smaków
Barbara/zuza22_85 25.08.2012 20:53
pycha
Betka 21.08.2012 07:21
mniammm
manaika 12.08.2012 22:34
nie jadłam jeszcze
cukiereczek 22.05.2012 10:21
smaczne
wolochski 04.05.2012 22:29
super
noculos 02.05.2012 19:22
musze wypróbowac
parysek10 30.04.2012 13:33
uwielbiam makaron ze szpinakiem, ale tylko świeżym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak