Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rureczki z kremem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
mleko 500 ml
margaryna 200 g
cukier puder
jajko 1 szt
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rureczki z kremem

Krem karpatka przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie cienko wałkujemy. Kroimy w wąskie paski ok 2 cm. Każdy pasek nawijamy na specjalne rurki wysmarowane masłem zaczynając od szerszej strony w dół. Oblepione ciastem rurki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy każdą rureczkę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min aż się zarumienią. Upieczone rurki ściągamy z foremek i studzimy. Następnie wypełniamy zrobionym wcześniej kremem karpatkowym. Całość posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak