Rumsztyki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    50 dkg
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić z żył i pokroić ma cienkie plastry w poprzek włókien. Następnie rozbić tłuczkiem, uformować nożem owalne rumsztyki, obtoczyć je w mące wymieszanej z pieprzem. Usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. Posolić, podlać odrobiną wody i pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut pod przykryciem. Podawać ułożone na półmisku, posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 08.06.2012 19:22
Pyszne! :)
owca441 09.05.2011 22:10
smaczne
owca441 09.05.2011 22:10
smaczne
RenataZ-et 10.12.2010 10:17
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat