Rumsztyki wołowe

Rumsztyki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    50 dkg
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rumsztyki wołowe

Mięso umyć, oczyścić z żył i pokroić ma cienkie plastry w poprzek włókien. Następnie rozbić tłuczkiem, uformować nożem owalne rumsztyki, obtoczyć je w mące wymieszanej z pieprzem. Usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. Posolić, podlać odrobiną wody i pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut pod przykryciem. Podawać ułożone na półmisku, posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

bami 08.06.2012 19:22
Pyszne! :)
owca441 09.05.2011 22:10
smaczne
owca441 09.05.2011 22:10
smaczne
RenataZ-et 10.12.2010 10:17
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat