Rumsztyki

Rumsztyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    5 sztuk
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Rumsztyki

Dwie cebule pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oleju aż się zeszklą.

Do mięsa wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz doprawić solą i pieprzem. Wilgotną ręką formować kotlety lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju.

Pozostałe cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju do miękkości. Na usmażone kotlety wyłożyć gorące piórka cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Justi2401 27.06.2017 12:59
Bardzo lubię takie kotlety, do tego młode ziemniaczki z koperkiem i zsiadłe mleko, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat