Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumsztyki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
cebula 5 sztuk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rumsztyki

Dwie cebule pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oleju aż się zeszklą.

Do mięsa wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz doprawić solą i pieprzem. Wilgotną ręką formować kotlety lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju.

Pozostałe cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju do miękkości. Na usmażone kotlety wyłożyć gorące piórka cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr 05.12.2023 13:58
to nie jest rumsztyk. Rumsztyk robi się z plastrowanego mięsa wołowego (jak na steki wołowe), a nie mięsa mielonego. To co tutaj mamy można nazwać bryzolem lub befsztykiem z cebulą.
Justi2401 27.06.2017 12:59
Bardzo lubię takie kotlety, do tego młode ziemniaczki z koperkiem i zsiadłe mleko, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak