rumówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko zagęszczone słodzone

    1 puszka
  • rum

    ćwiartka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Puszkę mleka włożyć dla garnka z wodą, tak aby woda przykryła dokładnie całą puszkę gotujemy na wolnym ogniu 2 godziny pod przykryciem. po ugotowaniu czekamy aż ostygnie puszka i otwieramy ją zawartość mieszamy z rumem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat