Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiana pierś z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 połówka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 3/4 szkl
papryka czerwona 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiana pierś z patelni

Pierś oczyścić i ponacinać w kratkę
posypać przyprawami i odstawić na godzinę
Patelnie zwilżyć oliwą i przysmażyć mięso z obu stron na rumiano.
podlać bulionem i dusić ok 15 min pod przykryciem
na koniec można jeszcze raz posypać papryką i obrócić kilka razy ..

podawać z mizerią z chudym jogurtem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 27.03.2012 19:33
pycha
ZEWA 13.12.2010 23:54
bardzo rumiana - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak