Rumiana pierś z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    1 połówka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    3/4 szkl
  • papryka czerwona

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś oczyścić i ponacinać w kratkę
posypać przyprawami i odstawić na godzinę
Patelnie zwilżyć oliwą i przysmażyć mięso z obu stron na rumiano.
podlać bulionem i dusić ok 15 min pod przykryciem
na koniec można jeszcze raz posypać papryką i obrócić kilka razy ..

podawać z mizerią z chudym jogurtem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 27.03.2012 19:33
pycha
ZEWA 13.12.2010 23:54
bardzo rumiana - pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat